jueves, 22 de septiembre de 2016

FAMILIA SEDÓ BARCELÓ (2015)
[Celler Sedó Barceló · Bellmunt · DO. Priorat]


Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Merlot.

Color és vermell violaci, viu i fresc. Molt Aromàtic en nàs.
Càlid i licorós en boca, potent. S'hi pot trobar fruites vermelles i regalèssia. Tota la producció és de Bellmunt del Priorat.

Maridatge: Aperitius, carns a la brasa, peixos amb salsa, arrossos ...
Servir a uns 16 º


La família Sedó i la família Barceló són de les primeres que van arribar a Bellmunt, i ja el 1720 es troben les dues famílies com a viticultors al poble.

En Josep Ramon Sedó, de sempre ha estat treballant les vinyes de la família i ja el 1986, amb 22 anys , va agafar la responsabilitat de l’explotació  familiar.

El 1988, comprem la finca Sant Martí, que estava abandonada i la plantem de nou de vinya (aquesta finca havia estat de la família el segle passat).

Durant aquells anys, en Josep Ramon participa activament de la creació de la Cooperativa Vinícola del Priorat. I també participa, amb el ressorgiment de la viticultura a la comarca, sempre en la vessant de la pagesia, tant com a sindicalista o com a representant dels viticultors al Consell Regulador i com a participant en la creació de l'ADV del Priorat.
El 1996 per problemes de liquiditat, es veuen obligats a sortir  de la Coop. i comencen a vendre els raïms a diversos cellers de la DOQ (Mas Martinet, Gran Clos, Torres i un llarg etc.)
El 2002 participen amb la creació de la Societat Agrària de Transformació Costers del Priorat, celler que produeix dos dels vins més acreditats de la DOQ Priorat: el Clos Cypres i el Pissarres.
I el 2007-2008, veient l’estancament del mercat del raïm jove al Priorat, la família comença a buscar noves sortides.
I inicia el projecte del Celler Sedó-Barceló i l’Agrobotiga “Lo cistell del pagès”.
FILOSOFIA
La idea és fer un vi, que tot i ser un Priorat sigui assequible per a totes les butxaques, i poder arribar així a un mercat molt més ampli i popular.

Tots els nostres cultius els treballem amb pràctiques semblants a les de la Producció Integrada Agrícola, perquè creiem que és el sistema de cultiu agrícola més racional i sostenible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario