viernes, 23 de septiembre de 2016

4ARREPLEGATS (BLANC) 
[Vins Grau · Maians · DO. Plà de Bages]

Sauvignon blanc, Parellada i Macabeu.

Fermentació controlada a 18ºC en dipòsits d’acer inoxidable.

Color groc brillant, transparent, amb tons verdosos que denoten la seva joventut.
Aroma ric i finament afruitat.
Gust lleuger i fresc.
Retrogust persistent i elegant, fidel reflex de les varietats amb que està elaborat.

Disfruteu-lo a una temperatura entre 8ºC i 10ºC.
Ideal amb aperitius i tot tipus de peix i marisc.

***

Vins Grau és una petita empresa familiar situada al Pla de Bages, concretament a Maians, municipi de Castellfollit del Boix, al centre geogràfic de Catalunya, just al costat de l’antic Castell de Maians Vell construït a l’any 924.

Una zona privilegiada enmig de formacions muntanyoses mítiques com Montserrat i la serra de Castelltallat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac o el massís de Montcau. Una zona amb una gran tradició en producció de vins des del segle XIX quan es convertí en una de les principals activitats econòmiques. No obstant i això, la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX, i l’allunyament de les principals vies de comercialització, van comportar una forta crisi al sector vinícola que no es va veure recuperat fins a finals de segle XX.
Ens remuntem fins a l’any 1885 quan Vins Grau va començar a cultivar les seves vinyes i a dedicar-se al món vitivinícola, sent l’any 1966 quan el Sr. Jaume Grau Grau va construir el primer i actual celler on es van omplir les primeres ampolles.

A partir d’aquí ja no sols treballarien amb la vinya sinó que el negoci aniria creixent fins a obtenir el més gran reconeixement al 1998 quan va entrar a formar part de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Un símbol de la feina ben feta gràcies a l’esforç constant i la passió de les cinc generacions per aconseguir el millor de cada collita i de cada vi. I actualment, la cinquena generació, el nostre enòleg, està produïnt els vins amb una dedicació tradicional i personalitzada, especialment en el primer pas de l’elaboració, la vinya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario