sábado, 20 de agosto de 2016

ORIOL ROSSELL BRUT ROSAT (2014)
[Oriol rossell, SA. · DO. Cava · Sant Marçal]

100% Trepat
Criança de 12 a 18 mesos

Color cirera robí amb reflexes
violacis, net i brillant, i una bombolla
fina, persistent, que forma abundants
rosaris i una bona corona. En nas la
intensitat és alta, amb aromes
potents de fruites vermelles i notes
balsàmiques que n’exalten la
vivacitat. Suau en boca, ens omple
de sensacions afruitades, fresques i
agradables, amb un final llarg i sec.

https://vimeo.com/127807528 (clicar i gaudir)

Des de temps immemorials (segle XVI) es troben referències als cognoms Cassanyes i Rossell en els documents de la família. Ambdós llinatges s’entroncaren el 1811 pel matrimoni de Damià Rossell amb Madrona Cassanyes, pubilla del casal familiar. La nissaga s’ha perpetuat de pares a fills i ha propiciat la naixença i la consolidació de la nostra marca: Oriol Rossell.

La varietat més plantada a la nostra finca és la Xarel.lo, la qual troba un terreny immillorable per al seu desenvolupament en aquesta zona.
Com a varietats blanques disposem, a més, de les igualment tradicionals Macabeu i Parellada; i també conreem vinyes de raïm negre de les varietats Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir.
Els sòls de la finca de Cal Cassanyes són majoritàriament de textura franc-arenosa, ideals per a l’elaboració de vins fins i delicats. Tot i ser una finca unitària, hi trobem una gran diversitat de terrenys, des de terres més fines i pobres al nord, passant per les més fèrtils al centre, fins a les més gravoses i pedregoses al sud, una conjunció ideal per a l'elaboració de vins blancs i per aconseguir estructura i color en els vins negres.
El contingut en matèria orgànica i nitrogen és molt baix i el de magnesi molt alt, valors que ens asseguren una bona acidesa i la graduació de sucre adient durant la verema.
A la finca de Cal Cassanyes practiquem una agricultura respectuosa envers el medi ambient, una agricultura ecosostenible. La lluita integrada esdevé el nostre patró de treball.




No hay comentarios:

Publicar un comentario