lunes, 22 de agosto de 2016

LA VENDIMIA (2015)
[Palacios Remondo · Alfaro · DO. Rioja]

El germà petit de la bodega Palacios Remondo de La Rioja es mostra, com sempre, plè d'alegria i frescor.

Després de la verema a mà de la Garnatxa i Ull de Llebre la vinificació comença amb una maceració del raïm sencer i derrapat per aconseguir extreure’n una major expressió afruitada. Primera fermentació en dipòsits d'acer inoxidable amb remuntats diaris durant 2-3 setmanes. La fermentació malolàctica la realitza en els mateixos dipòsits. Finalitzat el procés de vinificació, el vi passa a bótes de roure francès on reposarà durant 5 mesos, un breu pas per fusta que afinarà el vi.

Ens mostra un brillant color cirera vermella i vores morades. Net i amb una llàgrima molt fina.

Francs aromes fruiters, amb molta fruita vermella matisada amb suaus torrats. En obrir-se, mostra una fruita més madura acompanyada de nombroses notes d'espècies i records de muntanya.

Fresc i saborós, té un pas molt agradable amb connotacions llamineres. Molta fruita al costat de torrats i vainilles. Excel·lent acidesa i dolcencs tanins. Es presenta molt equilibrat i amb un amable final que, sense ser molt llarg, deixa saboroses sensacions afruitades.

El celler Palacios Remondo, una empresa familiar fundada el 1945, està situat a la localitat d'Alfaro (La Rioja). Entre les seves 110 hectàrees i els seus 150 anys de feina molt dura, produeixen tots els vins de Palacios Remondo amb personalitat que signa el prestigiós i conegut Álvaro Palacios. Formada per coluvies de sedimentació dels cims, s'estén La Montesa, vinyer de Garnatxa per excel•lència. La propietat s'estén sobre els paratges de Valtomelloso, Valviejo i Valfrío, que formen la propietat vitícola de la Montesa. Altres paratges propers com Les Mulgas i Quinón Valmira representen la viticultura més tradicional i antiga de la família. Les vinyes estan situades a un màxim de 550 metres sobre el nivell del mar. Arrelament i tradició vitícola sobre els seus sòls d'argila i de carbonat càlcic, on afloren també els cantells rodats, fins i tot d'origen volcànic. Sòl de muntanya, agrest i de composició argilós-calcari, d'escassa matèria orgànica, amb abundants pedres rodades i un característic fons petro-càlcic limita el vigor de les plantes. Les varietats plantades són Garnatxa (40%), Tempranillo (45%), Mazuelo i Graciano (15%).

No hay comentarios:

Publicar un comentario