sábado, 13 de agosto de 2016

JONCÀRIA MUSCAT BARRICA 2012
[Celler Pere Guardiola · Capmany · DO. Empordà]

100% Moscatell d’Alexandria. Verema manual. Maceració en fres previ derrapat del raïm. Sagnat de most flor, fermentant a baixa temperatura (15-16ºC) en botes de roure francès de 300 litres. Acabada la fermentació alcohòlica, s’inicia el procés de criança sobre les mares fines durant un mes i mig.

Color groc palla amb reflexos daurats, net i brillant. Aroma potent i elegant, fruites exòtiques i cítrics. Matisos de bóta nova i espècies amb acusat caràcter varietal i notes balsàmiques. Excel·lent harmonia entre la fruita, la fusta i aromes de criança. En boca és equilibrat i saborós, gras i amb cos. Intents aroma retronasal i darrer gust persistent, molt llarg i agradable. Vi de gran personalitat i interès per la seva originalitat.

A finals dels anys 80 es consolida i amplia l'activitat d'elaboradors i embotelladors de vi, decidint-nos per l'elaboració d'un producte de qualitat usant raïm procedent exclusivament de les nostres vinyes i, per tant, amb una producció limitada. Es planten noves vinyes amb les varietats Garnatxa Negra, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Chardonnay; i es millora el sistema de cultiu de les antigues vinyes amb tècniques pensades per obtenir productes de qualitat.

Actualment la superfície total de vinyes de propietat és de 38 ha., repartides en 8 ha. de Carinyena Negra, 7 ha. de Garnatxa Negra; 2 ha. d’Ull de Llebre; 7 ha. de Cabernet Sauvignon; 5,5 ha. de Merlot; 4,5 ha. de Syrah; 3 ha. Chardonnay i 1 ha. de Garnatxa Blanca, cultivada a zona de muntanya, de terreny sorrenc i àrid, que produeix un raïm de molt bon grau i sanitat per a l’elaboració de la Garnatxa de l’Empordà, un vi dolç, natural, típic de la comarca i únic al Món. A la mateixa zona, es controlen 12 ha. més de Macabeu, Garnatxa Negra, Merlot, i on hi destaquen 2,5 ha. de Moscat d’Alexandria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario