viernes, 5 de agosto de 2016

ÀURIA 2015
[Celler Mas Llunes · Garriguella · DO. Empordà]


La proporció àuria, coneguda com a proporció divina, es troba freqüentment a la naturalesa i s'associa a la percepció d'harmonia i perfecció.


100% Moscat del gra petit.
Verema manual en el moment òptim de maduració.
El raïm es va desrapar i conduir a la premsa pneumàtica sense maceració. El most flor d'escorregut i d'una primera compressió molt suau es va separar de la resta i va passar a dipòsits de ferementació a on va fermentar durant 30 dies a una temperatura controlada de 15º.
Completada la fermentació, es va mantenir el vi en contacte amb les seves lies durant un mes, amb remoguts cada 3 dies per a obtenir major complexitat aromàtica i volum en boca.

Color palla brillant. Aroma intens, molt floral, herbes de tocador, fruita fresca, notes tropicals.
En boca és golós, fresc, afruitat, persistent i molt equilibrat. Indicat per apertitius, formatges, marisc, peixos i arrossos.

El celler construït a l'any 2000 a la finca que li dona el seu nom, disposa d'instal·lacions d'elaboració modernes i funcionals, amb una capacitat de processar anualment els aproximadament 200.000 Kg de raïm que prové de les 48 ha de vinyes de la seva propietat.

La superfície construïda és de 1.260 metres quadrats i la capacitat en dipósits és de 3.600 hl.

La sala d'envelliment, amb més de 200 barriques de roure francés, és subterrània, de manera que permet mantenir estable la temperatura dels vins al llarg de tot l'any.



No hay comentarios:

Publicar un comentario