jueves, 21 de julio de 2016

ORIOL DEL ASPRES ROSAT 2015
[Celler Vinyes dels Aspres · DO. Empordà · Cantallops]

Garnatxa Roja & Syrah.
Visualment es percep un roig entre maduixot i ull de perdiu.
El traç aromàtic es desenvolupa damunt una base
d´herba fresca amb unes notes cítriques marcades.
A la boca l´expressió herbàcia evoluciona cap a herbes de marge, amb una base àcida molt estable. Llavors apareixen notes de figues fresques i cireres d´arboç que fan d´aquest rosat amb un cos inusual, un vi certament especial.


La Represa
Amb l'entrada del nou segle, i després d’un període en que el raïm es duia a cooperativa, els hereus vàrem decidir reprendre la tasca al mateix indret que els nostres avis, condicionant i restaurant el celler i adequant-lo a les exigències d’avui dia per realitzar la vinificació.

Actualment disposem d’una premsa pneumàtica per poder elaborar amb la màxima qualitat les vinificacions blanques, i dotze tines d’acer inoxidable per realitzar les maceracions i fermentacions dels vins negres, totes elles a temperatura controlada.

Al celler antic és on fem l’envelliment del vi en bótes de roure francès d’Allier, i a on reposa en la seva evolució final en ampolla. Actualment aquest celler és climatitzat, amb una temperatura i humitat constants per afavorir la bona evolució dels caldos. La fusta, la tècnica i, de ben segur, la història dels murs del celler ens ajuden a definir el perfil que desitgem per a cadascun dels nostres vins.


No hay comentarios:

Publicar un comentario