viernes, 22 de julio de 2016

COMA DE VAIXELL 2013
[Celler Hugas de Batlle · DO. Empordà · Colera]

Un cupatge Atlàntic transportat al nostre Mediterrani. De nas inèdit que reuneix dues de les varietats més lloades a tot el món i que s’expressen amb molta personalitat Empordanesa: Merlot i Cabernet Sauvignon. Vinyes de fins a 10 anys que ja ara ens mostren fins a quin punt la seva adaptació i complementarietat s’uneixen per fer un vi suau de cos, llaminer, explosiu, jove, fresc i original. La gama d’aromes que aquest cupatge ens ofereix és, sens dubte, una bona embaixadora del món barrejada amb la personalitat de l’entorn de Colera.

Inspirat en la fresor del nostre mar i la frescor que tradicionalment aquestes dues varietats han respirat al seu Burdeus original, el sòl de pissarra i l’austeritat del clima de Colera generen en aquest vi una intensitat i una complexitat originals que es mereixen el crèdit del tast. A la Coma de Vaixell, la nostra vinya més alta i més allunyada del mar, també s’hi respira Empordà tot i que diferent. Merlot i Cabernet, resistents als estius càlids, troben en les raconades de la muntanya els microclimes que conformen el caràcter d’aquest vi tant de Colera i alhora tant nou.

Varietats sotmeses a la Tramuntana que en fa onejar les fulles i les posa a prova. Resistència de les vinyes conreades a mitja alçada i prop de la brisa del mar. Raïms que els senglars tasten molt abans no arribi la tardor. D’aquests raïms n’extreiem tot el perfum, la intensitat i els posem en aquesta ampolla tapada amb suro que ens ajuda a conservar-ne les aromes. Una glopada original i fresca de la nostres vinyes de Colera.

Vermell intens i tonalitat blavosa. Nas perfumat, diferent, molt afruitat que recorda la fruita vermella com les maduixes o els gerds barrejats amb un lleuger torrat de la fusta de roure. És un vi molt llaminer que té en l’entrada en boca una suavitat i, sobretot, un record molt intens a les mateixes fruites o flors i herbes aromàtiques del nas. Explosiu com pocs vins joves però de sensacions fresques i agradables degut a la seva acidesa que el mantindrà lleuger durant força temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario