sábado, 23 de julio de 2016

ESPELT CORALÍ 2015
[Mas Espelt · DO. Empordà · Vilajuïga]

Vinyes pròpies a la DO. Empordà. Sòls de granit en pendents suaus.

Lledoner negre (garnatxa negra) 100%

2015 ha estat un any calorós. Les altes temperatures es van mantenir durant juny i juliol cosa que ens va fer pensar en 2010 o fins i tot en 2003 preveient una verema primerenca, però les pluges de finals de juliol juntament amb la baixada de temperatures de l'agost van fer que es desaccelerés la maduració.
Finalment, les varietats blanques es van recollir abans del que és habitual tot i que els nivells de maduració es van estabilitzar a finals de l'agost , just a temps per als negres.
Pel que fa als vins van aconseguir nivells moderats d'alcohol, bona acidesa que es tradueix en aromàtics i
refrescants blancs i rosats, i negres potents i carnosos.

Maceració lleugera en fred de 2 hores. Fermentació a 14 ºC. Filtració estèril.

De color rosa pàl•lid, nas d'intensitat mitjana, amb notes de pètals de rosa,
préssec, pera, maduixes àcides, cremós.
Sec de cos mitjà, per a aquells que gaudeixen dels vins lleugers, d'estil fresc.
En boca presenta notes cítriques , frescor i una lleugera nota de mandarina al final.

Recomanem servir-lo al voltant de 8-9 ºC i mantenir-lo en fresc en una glaçonera amb
aigua, gel i sal.

Els rosats són molt agraïts. Sempre queden bé amb la cuina mediterrània.
Peix, verdures a la brasa, arrossos, mariscs... Però, sens dubte, l’aposta guanyadora és el peix blau.
Les sardines a la brasa, la tonyina vermella, el salmó al forn amb llima i salsa de soja... Perfecte per a una mariscada amb amics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario