miércoles, 20 de julio de 2016

OLIVER CONTI TREYU 2014
[Celler Oliver Conti · DO. Empordà · Capmany]

"Treyu era el nom de la nostra mare a qui dediquem aquest vi, per la seva perseverança, (el volum i la estructura del Macabeu), el seu caràcter impetuós i únic  i la seva afició per la natura (els aromes florals i afruitats del Gewürztraminer)."

Vi blanc, jove i aromàtic. Net, brillant, de color groc palla amb tons verdosos.

Al nas ofereix intensos aromes florals (rosa, gessamí i acàcia) i afruitats (préssec i litxi), harmonitzats amb les fruites blanques i notes de fenc i fonoll del Macabeu.

A la boca es potencien les aromes del Gewürztraminer amb la acidesa del Macabeu resultant equilibrat, fresc, untuos, llarg i amb un final molt aromàtic.

El Treyu és un vi jove que conservat en les condicions idònies de temperatura i humitat evolucionarà favorablement en ampolla, fonent-se les aromes i tornant-se mes complexe, amb matisos compotat i una perfecta haromonia en boca.

Gastronomia: Aperitius, entremesos, formatges poc curats, mariscos, peixos, arrossos i llegums.

Les Vinyes
L'Alt Empordà presenta unes característiques ideals per obtenir vins d'alta qualitat, gràcies al seu clima mediterrani protegit per les muntanyes de les Alberes.

Fins l'arribada d'Oliver Conti es tractava d'una zona poc coneguda des del punt de vista enològic, ja que la producció de la regió estava orientada a plantacions de masses destinades a vins corrents.

A Oliver Conti la investigació ha sigut constant i d'inestimable ajuda per aconseguir els objectius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario