martes, 19 de julio de 2016

MARTA VIOLET
[Canals Canals, SA. · DO. Penedès · Castellví de Rossanes]

Segona anyada del vi blanc de Ramon Canals, Marta Violet és també el primer vi que elabora aquest jove enòleg desprès dels seus fantàstics cava Marta.

El vi Violet de Marta està elaborat amb Muscat de Frontighan (70%) completat per les típiques varietats del Penedès, Xarel·lo i Macabeu, en una proporció de 15% cadascuna. Les vinyes d'on procedeixen estan repartides pel Penedès (Superior i Mig) en zones baixes i de sóls pobres en materia orgànica. A  principis de Setembre es va veremar a mà el Muscat i a mitjans del mateix mes, la resta de varietats.

Els raïms són premsats amb premsa pneumàtica i només s'aprofita el most flor. Per elaborar aquest vi Marta Violet 2015, els mosts de cada varietat fermenten per separat en dipòsits d'acer inoxidable a temperatura  controlada (15-18ºC). Finalitzada aquesta, es realitza el cupatge definitiu i reposa un breu temps abans de ser embotellat.

L'espectacular presentació mereix una menció especial: espectacular ampolla de color violeta amb una etiqueta neta on resalta una gran flor, com no podia ser d'una altra manera, una violeta.

Un vi blanc del Penedès de producció molt limitada per gaudir els propers dotze mesos.

Bonic color groc pàl·lid. Molt brillant i net.
Amb un elegant caràcter floral, molt present, el vi Violeta de Caves Marta ens ofereix molta flor blanca i lila que apareix sobre cítrics i sucosa fruita blanca. Subtils tocs frescos d'herbes aromàtiques.
Bona entrada, amb un recorregut sedós i molt saborós. Destaca la gran frescor que ens acompanya fins al final. Torna el nas molt equilibrada. Molt bona acidesa i final llarg deixant un agradable postgust.

No hay comentarios:

Publicar un comentario