miércoles, 13 de julio de 2016

30.70 (2015)
[Celler Hugas de Batlle · DO. Empordà · Colera]

Un cupatge inèdit que reuneix dues de les varietats més tradicionals de l’Empordà: la Garnatxa Blanca i el Moscatell d’Alexandria. L’una aporta el cos i el volum gràcies a la seva perfecta adaptació al clima de Colera; l’altra aporta el seu perfum atractiu i estiuenc; les dues juntes fan un vi més fresc i agradable, essència de la terra que l’ha vist néixer.

Inspirat en la claror que reflecteix el nostre mar i la frescor que es respira amb l'espetec de l'onatge contra les roques en aquest moviment juganer de l'aigua que puja i baixa nit i dia. Així és aquest vi de Colera blanc que pren el nom de les proporcions de Garnatxa i Moscatell collits respectivament a les vinyes de La Pineda i La Falguera. 70 Garnatxa Blanca; 30 Moscatell d'Alexandria. Raïms de sempre conreats a l’Empordà seguint la tradició i buscant-ne la frescor.

Varietats que resisteixen la tramuntana que fa patir les fulles. Vinyes conreades prop del mar que ens regalen la dolçor inequívocament mediterrània dels grans de moscatell i de garnatxa, gairebé melosos i sempre daurats pel sol que fins els senglars i els moixons pugnen per endur-se abans no arribi la tardor. D’aquests raïms n’extraiem tot el perfum i l’harmonia i els posem en aquesta ampolla tapada amb suro que ens ajuda a conservar-ne les aromes. Una glopada fresca de les vinyes de Colera.

Groc suau amb reflexos lluents. Nas perfumat que recorda amb subtilesa els préssecs, els albercocs i la mel de l’aroma del Moscatell sobre un fons de flors blanques i herbes aromàtiques més típic de la Garnatxa. Boca ampla que sap guardar la frescor i la intensitat amb el punt just de nervi per maridar tot tipus de plats de la cuina d’estiu. Delicadesa de la Garnatxa, perfum del Moscatell i amb la frescor i la persistència del conjunt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario