viernes, 8 de julio de 2016

LLADONER (2015)
[Celler Martí Fabra · DO. Empordà · Sant Climent Sescebes]

La varietat Lladoner és la Garnatxa a la zona de l'Empordà; La Garnatxa passaria a denominar-se com vi dolç específicament.

Per a la vinificació del vi Lladoner 2014 rosat de Garnatxa Negra, es veremen el raïm a mà realitzant una selecció d'aquestes.

Els raïms desrapats realitzen una maceració de 12 hores, abans de la fermentació del most prèviament premsat. La fermentació a baixa temperatura es realitza en dipòsits d'acer inoxidable durant 14 dies per extreure la màxima concentració aromàtica.

Abans d'arribar a l'ampolla, realitza una prèvia criança sobre lies durant 3 mesos i així arrodoneix la seva expressió gustativa.


Mostra un bonic color rosa grosella amb reflexos robí i fines llàgrimes suaument tintades.

Presenta potents aromes a fruits vermells madurs (groselles, mores i maduixes), amb pinzellades de roses i minerals.

El pas per boca és ampli i llaminer, amb una barreja de notes afruitades i cítriques que harmonitzen molt bé en conjunt. La persistència al final del paladar és saborosa, però sense molta durada.
Convida a repetir i seguir-lo gaudint.


No hay comentarios:

Publicar un comentario