viernes, 27 de mayo de 2016

VIÑA ARDANZA RESERVA 2007
(Grupo La Rioja Alta · DO. Rioja)

Aquest celler va néixer l'any 1890 de la mà de 5 famílies de la Rioja i el País Basc, el seu enclavament principal es troba a l'històric Barrio de la Estación de Haro (la Rioja), encara que des de 1996 compten amb un celler a Labastida (Àlaba) Viña Ardanza està elaborat a partir d'Ull de Llebre(Tempranillo) (80%) i Garnatxa (20%).
Els raïms de Ull de Llebre tenen uns 30 anys d'edat i provenen de les finques la Cuesta i Montecillo, situades a Fuenmayor i Cenicero (la Rioja Alta). Els raïms de Garnatxa, per la seva banda, provenen de vinyes plantades a 600m d'altitud, a Tudelilla (a Rioja Baixa).
La verema es realitza de forma completament manual i el transport a celler es fa en caixes refrigerades per a conservar intactes les propietats del raïm.
Ja en celler el most fermenta a temperatura controlada en dipòsits d'acer inoxidable durant 15 dies.
Després de la vinificació les varietats envelleixen per separat. D'una banda l'Ull de Llebre passa una criança de 36 mesos en bótes de roure americà, i la Garnatxa per la seva part passa 30 mesos, també en bótes de roure americà.
Els vins passen per trasbalsos manuals, fins a 6 vegades abans d'arribar a l'ampolla.
Aquest vi ha estat molt ben valorat internacionalment anyada rere anyada per crítica prestigiosa com Robert Parker i Wine Spectator.

Destaca su color, rojo picota de capa media alta con un borde rosáceo intenso. En nariz, presenta una gran intensidad donde sobresalen los aromas especiados de pimienta negra, clavo, canela y vainilla que envuelven unas finas notas de frutillos rojos. En boca disfrutamos de una agradable estructura, equilibrada acidez y unos taninos delicados y envolventes. De amplio retrogusto, sobresale su redondo y elegante final.

El largo ciclo vegetativo permitió que la vegetación se desarrollara de forma equilibrada, quedando los racimos bien expuestos a las radicaciones solares. Con rendimientos moderados, la maduración de nuestras uvas fue también lenta y pausada, favoreciendo el perfecto desarrollo de unos racimos muy sueltos. Tras una vendimia escalonada y muy selectiva,  la uva llegó a la bodega en su punto óptimo de madurez, con una sanidad excelente y un magnífico equilibrio de sus parámetros esenciales como graduación alcohólica, polifenoles y acidez. Esta cosecha fue calificada oficialmente como Muy Buena.



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