miércoles, 25 de mayo de 2016

LLAVORS NEGRE (2014)
[Celler La Vinyeta · DO. Empordà · Mollet de Peralada]

Està elaborat amb un cupatge de sis varietats, on més del 85% el compon, Merlot, Samsó de vinyes velles i Cabernet Sauvignon. La resta de varietats que componen aquest cupatge són Cabernet Franc, Garnatxa i Sirà. Totes les varietats surten de les vinyes que La Vinyeta té plantades a Mollet de Peralada.

Després de la verema, el raïm es va desrapar i macerar en fred en dipòsits d'acer inoxidable. El most va fermentar a temperatura controlada i posteriorment, es va criar en bótes de roure francès, hongarès i romanès durant 5 mesos.

Una peculiaritat d'aquest vi de l'Empordà és que canvia la seva etiqueta cada any: mostra fragments de diari amb successos importants que han succeït durant l'elaboració d'aquest vi.

Color cirera picota de capa alta i rivets violacis. Molt brillant i net en copa amb formació de llàgrima acolorida.
Intens d'aromes, predominant-hi els primaris de fruita madura en perfecta harmonia amb els terciaris de la criança. Hi trobem també presències herbàcies sobre un fons lleugerament mineral.
El seu atac en boca és fresc i agradable, amb un pas ampli, plè i saborós. De tanins fins i una acidesa equilibrada, que li dona un postgust llarg amb records aromàtics a prunes madures via retronasal, amb un fons torrat molt equilibrat.

Un vi per gaudir-lo, molt equilibrat.
Perfecte per compartir amb amics o en un sopar íntim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario