lunes, 23 de mayo de 2016

OLIVER CONTI BLANC CLÀSSIC 2013
[Celler Oliver Conti · Capmany]

Gewürztraminer 70%
Macabeu 15%
Muscat 15%

Els darrers anys hem incrementat la quantitat de Gewürztraminer resultant un vi més aromàtic i menys especiat. Es verema a les 3 de la matinada (l’hora que considerem que el raïm és més fresc) per evitar oxidacions i fermentacions abans d’hora. Apliquem gel carbònic per extraure el màxim d’aromes possible mitjançant maceració pel·licular. El vi fermenta posteriorment a temperatura controlada i passa parcialment per botes de roure francès durant un any. Els ceps de Gewürztraminer donen com a màxim un quilo de raïm amb una concentració que explica el poder beure un blanc del 2013 amb tota la seva expressió ara.
Unes varietats que mai havien conviscut en un vi. La Gewürztraminer cultivada a una zona freda del Empordà amb la fusió del clima mediterrani aportada per les aromàtiques Muscat i Macabeu. Un resultat extraordinari d’aromes i sabors. Un etiqueta negre per si mateix i un orgull pels que el fem.

Un vi molt diferent. Blanc amb semi criança en bota de roure francès.
Net, brillant, de color groc daurat verdós. En nas presenta intensos aromes florals i de fruites de la varietat Gewürztraminer (gessamí, acàcia, litxi i préssec), armonitzats amb els singulars perfums del raïm Muscat de gra petit (almesc, pètals de rosa, flor de taronger i gerani), fosos amb una mesurada estada en botes de roure francès que aporta especies (clau i vainilla) i notes fumades. En boca, la fusió d’aquestes varietats resulta un vi equilibrat, fresc, envolvent, llarg, amb un final molt aromàtic. Conservat en les degudes condicions de temperatura i humitat, aquest vi evolucionarà favorablement en ampolla, fonent-se les aromes, apareixent un inconfundible toc de curry i una boca sensual i complexe.
Lliga meravellosament amb aperitius, formatges poc i semi curats, marisc, peix, arrossos, llegums, pasta, embotits i carns blanques.


No hay comentarios:

Publicar un comentario