jueves, 12 de mayo de 2016

ÓNRA BLANC
[Celler La Gravera · Alfarràs · DO. Costers del Segre]

Garnatxa blanca (60%), Chenin (25%) i Sauvignon blanc (15%).

Color groc verdós pronunciat. En copa aturada,
presència d’aromes de fruita de pinyol, com la nectarina, que es barreja amb els records de fonoll i herbes fresques. En airejar, es revela l’aroma de llevat fruit de tota la feina de criança amb les seves pròpies mares, el qual s’acompanya amb les falgueres, peres
i plàtan.
Entrada en boca fresca i elegant, embolcallant el paladar amb un bon centre de boca, gras i evocador de nou d’aromes de cítrics i pinya tropical, les quals arrosseguen una acidesa final molt ben equilibrada.
És Llarg i persistent.

Segona i tercera selecció del raïm al Celler.
Maceració pellicular de 4 hores a 10ºC, posterior premsat tancat en premsa pneumàtica. Desfangat estàtic de 36 hores a 10ºC.
Fermentació indígena a 14-16ºC, amb els propis llevats autòctons de la vinya que aporten complexitat aromàtica i autenticitat local. Battônage periòdic en tines d’acer inoxidable durant 5 mesos.

FILOSOFIA
"L'Honra és un honor que es porta al cor. I amb el cor hem plantat una vinya en una antiga gravera, hem convertit un magatzem en celler i hem creat uns vins que estimen i respecten la natura. Vins Biodinàmics. Vins que creixen entre les pedres, amb el desig de portar amb orgull el nom d’Ónra."

Vam partir de les pedres, d’una terra que un dia vam decidir treballar i d’una gravera a la què vam concedir identitat. I hi vam crear la personalitat i la qualitat dels nostres vins, amb la màgia d’un raïm conreat i madurat sota la influència del clima, les particularitats del sòl i les mans del viticultor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario