jueves, 28 de abril de 2016

PRIVAT BRUT NATURE RESERVA
[Celler Alta Alella · Alella]

Verema manual en caixes petites realitzada en el punt
òptim de maduració per cadascuna de les varietats.
Elaboració estricte en blanc. Després d’un premsat
lleuger per extreure el most flor, aquest fermenta de
forma separada per cada una de les varietats. Amb
estricte seguiment del mètode tradiciona l’elaboració i amb un mínim de criança de 15 mesos, es posa a la venda acabat de degollar.

Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Bombolla fina.
Aromes de fruita blanca (poma verda), cítrics i ametlles verdes.
Lleuger i fresc pas per boca, recordant les aromes
de fruita blanca. Bombolla molt ben integrada i delicat post gust.


El Celler
Ha estat dissenyat específicament per a microvinificacions. Els dipòsits petits ens permeten fermentar cada parcel·la per separat, cosa que fa possible collir el raïm en el seu punt òptim de maduresa, segons cada parcel·la i varietat. Tots els vins fermenten a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable, o en barriques noves de roure francès o americà.

Els trasbalsos es fan per gravetat, evitant d’aquesta manera l’ús de bombes. Fins i tot els remuntats diaris que es realitzen al llarg de les maceracions es fan sense bombes. Es decanta el vi a un contenidor d’acer inoxidable col·locat sota del dipòsit, i amb l’ajuda d’un toro, es torna a abocar el vi per sobre les pells, a la part superior de la tina. Les maceracions de vi negre es realitzen mitjançant la tècnica del barret submergi, d’aquesta manera, el barret de pells i polpa es manté sota el nivell del vi, afavorint-ne l’extracció.

La durada de les maceracions varia entre tres i quatre setmanes, segons cada varietat, parcel·la i anyada. Els vins negres realitzen la fermentació malolàctica en barrica, un procés que exigeix una mica més de cura, però que ofereix avantatges significatius en quant a la fixació del color i altres elements polifenòlics. Els vins blancs i vins base per a cava no realitzen la fermentació malolàctica completa per tal de mantenir la màxima frescor.

En el cas dels caves, es provoca la segona fermentació, que tindrà lloc en ampolla i es sotmet a criança en rima al nostre celler entre 20 i 60 mesos. Es posen a la venda acabats de degollar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario