martes, 18 de octubre de 2016

LA MONTESA (2013)
Bodegas Palacios Remondo · DO. La Rioja · Alfaro

Aquest històric celler de La Rioja conrea al voltant de 100 ha de vinya en sòls argilós-calcaris pobres en nutrients orgànics, terrenys sembrats de còdols d'origen al·luvial que transmeten a la vegetació poc vigor.
Bodegas Palacios Remondo, amb Álvaro Palacios com enòleg, fan una viticultura basada en el baix rendiment per hectàrea. Aquest fantàstic criança, és un cupatge de Garnatxa, Ull de llebre i Samsó.

La verema es fa durant les hores de poca incidència solar. El raïm seleccionat es desarrapa per començar a baixa temperatura una maceració pel·licular i d'aquesta manera aconseguir de la pell una més gran extracció de components polifenòlics que aporten al most una major i rica expressió aromàtica.
La vinificació continua en dipòsits d'acer inoxidable per un període aproximat de 3 setmanes. Després es trasbalsa a bótes de 225 litres de capacitat, de roure francès (85%) i americà (15%), entre bótes noves, de primer, segon i tercer any, on roman per una criança de 12 mesos.
Les seves característiques garenteixen la seva conservació fins l'any 2025.

El celler
Palacios Remondo, una empresa familiar fundada el 1945, està situat a la localitat d'Alfaro (La Rioja). Entre les seves 110 hectàrees i els seus 150 anys de feina molt dura, produeixen tots els vins de Palacios Remondo amb personalitat que signa el prestigiós i conegut Álvaro Palacios. Formada per coluvies de sedimentació dels cims, s'estén La Montesa, vinyer de Garnatxa per excel•lència. La propietat s'estén sobre els paratges de Valtomelloso, Valviejo i Valfrío, que formen la propietat vitícola de la Montesa. Altres paratges propers com Les Mulgas i Quinón Valmira representen la viticultura més tradicional i antiga de la família. Les vinyes estan situades a un màxim de 550 metres sobre el nivell del mar. Arrelament i tradició vitícola sobre els seus sòls d'argila i de carbonat càlcic, on afloren també els cantells rodats, fins i tot d'origen volcànic. Sòl de muntanya, agrest i de composició argilós-calcari, d'escassa matèria orgànica, amb abundants pedres rodades i un característic fons petro-càlcic limita el vigor de les plantes. Les varietats plantades són Garnatxa (40%), Ull de Llebre (45%), Samsó i Graciano (15%).


No hay comentarios:

Publicar un comentario