domingo, 28 de agosto de 2016

ORIOL BLANC (2015)
[Celler Vinyes dels Aspres · DO. Empordà · Cantallops]

100% Garnatxa Roja

A la vista es troba d'un groc viu, net i brillant. A nivell aromàtic ofereix una base herbàcia on hi sobresurten el fonoll fresc, el coriandre, i diverses plantes d'horta, especialment la tomatera. La boca dóna continuitat a l'esquema vegetal fent-lo refrescant, conjuntament amb una acidesa ben definida que incorpora vivesa. Lleugerament cremós, permet uns tocs de ratlladura de pell de llimona i pinyó cru que complementen el conjunt.

**

Amb 30 hectàrees de vinyes repartides en 14 parcel·les, de sóls granítics i de pissarra, la gran part de les vinyes velles estan plantadas en vas i amb una producció per cep inferior als dos kilos. La característica Tramuntana d'aquesta zona ajuda a assecar els raïms en èpoques de pluja i a mantenir ben sans els raïms.

El celler compta amb una premsa pneumàtica i dipòsits de tapa basculant, que facilita evitar oxidacions en tots els vins de Vinyes dels Aspres. La criança dels vins es realitza en el soterrani de la masia, una gran sala amb una temperatura i humitat perfecte per a l'envelliment dels vins.

Elaboren 8 tipus de vins, dels quals dos són vins dolços elaborats a partir de la pansificació del raïm i envellits a “sol i serena”, o el que és el mateix, a cel descobert.

 L'objectiu principal d'aquest celler de l'Empordà es elaborar vins autòctons de la zona, amb la mínima intervenció i buscant la màxima expressió varietal.


No hay comentarios:

Publicar un comentario