sábado, 9 de abril de 2016

SILEO
(Celler AT. Roca · DO. Montsant)
Garnatxa negra i Samsó.
L'Únic vi que de moment AT. Roca elabora a la DO Montsant.

Neix de dues varietats autòctones de la Serra d'Almos, 80% Garnatxa vella i 20% Samsó procedents de dues finques a 240 i 245 metres respectivament. Després de la verema, el most per fer aquest vi negre Sileo d'Agustí Torelló Roca fermenta i realitza la criança sobre lies en bótes de roure francès de 300 litres durant 4 mesos.

Vi negre ecològic de color cirera picota amb capa mitja-alta i rivet violaci. Net i brillant amb formació de llàgrima acolorida a la copa.

Les aromes predominants són les fruites negres i vermelles madures, sobretot mores i maduixes, sobre un fons herbaci de sotabosc, regalèssia amb records especiats, lleugerament torrats i fumats.

El seu atac en boca és fresc amb un pas glicèric, potent i expressiu. De tanins dolços i madurs amb una acidesa molt equilibrada. El post gust del vi Sileo del Montsant és llarg amb records aromàtics per via retronasal a fruita vermella embolicada en fustes nobles, espècies i subtils fumats.

Sileo 2014 és un vi negre que ens mostra tipicitat, personalitat i honestedat.
Un gran negre per a qualsevol moment del dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario