lunes, 18 de abril de 2016

MARTA PASSIÓ
(Cavas Canals Canals · DO. Cava · Castellví de Rosanes)

Per presentar l'elegant i delicat apunt de color del cava Marta Passió Brut Reserva 2012, Ramón Canals de Cava Duran, afegeix al tradicional coupage de Macabeu, Parellada i Xarel·lo, un petit percentatge de Garnatxa.

Les vinyes ocupen un terroir de la DO Cava del Penedès de clima mediterrani per sota dels 300 metres d'altitud en parcel·les de terres molt pobres en matèria orgànica.

L'última varietat que es verema és la Parellada, quasi a les portes del mes d'octubre, un procés que es fa a ma. El raïm seleccionat vinifica per separat en dipòsits d'acer inoxidable emprant únicament "most flor" obtingut d'una suau premsada. Després de l'assemblatge de les varietats comença la segona fermentació a l'ampolla del cava Marta Passió Brut Reserva 2012 per a un període mínim de 24 mesos a la penombra silenciosa de la cava.

El cava Marta Passió Reserva Brut mostra una atractiva tonalitat rosa pàl·lid amb lleus esclats pell de ceba; un delicat rosari de fi carbònic forma una persistent corona.
En nas es perceb frescor, amb unes primeres sensacions herbàcies al costat de matisos de fruita blanca, pessigolleig cítric i una suggerent mostra de fruita roja, un conjunt d'allò més amable. la criança suggereix notes de brioix amb lleus torrats.
Abelleix pel seu frescor i saborositat, a més a més de suau, elegant i delicat, amb cremoses sensacions al fondre’s el carbònic al paladar, sentint notes herbàcies, afruitades i un niu de notes cítriques, destacant l'aranja. la presencia de fruita roja queda relegada en un segon pla menys destacada. Final cremós i fresc i persistent.


No hay comentarios:

Publicar un comentario