martes, 5 de abril de 2016

Compta Ovelles Blanc
[Celler Ferré i Catasús · La Granada]


És un vi blanc elaborat pel celler Ferré i Catasús a la D.O. Penedès.
Fundat l'any 2001, el celler es troba a la localitat de La Granada, a l'Alt Penedès (Barcelona).
Està elaborat a partir de les varietats Chenin, Sauvignon Blanc, Xarel·lo i Chardonnay. Les vinyes tenen una edat d'entre 10 i 40 anys i estan plantats sobre sòls terciaris i quaternaris, pobres en matèria orgànica i amb una bona retenció hídrica.
A més, la vinya suporta un clima molt temperat, al Penedès predomina un clima mediterrani suau on la temperatura mitjana anual és de 14ºC.
Per a l'elaboració de Compta Ovelles Blanc es realitza la vinificació de cada varietat per separat. Durant cada vinificació la fermentació es manté sempre a una temperatura controlada de 16ºC.

Color groc pàlid amb tonalitats verdoses. En nas destaquem una bona intensitat aromàtica‚ amb un ampli ventall de fruites tropicals amb tocs almibarats. També trobem notes cítriques i forals que Ii donen complexitat. En boca es ampli i sedós amb una acidesa persistent que dóna frescor i allargada a tot eI conjunt. En el postgust es rearma la persistència i el caràcter de Ia fruita tropical.

És la delicada representació dels seus orígens, franc i fidel a les seves arrels d'inconfusible fruita blanca amable i persistent en boca que ens situa, si acluquem els ulls, al vell mig de la nostra terra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario