miércoles, 23 de marzo de 2016

MALLOLET BLANC

Macabeu & Garnatxa blanca

Verema: A mà ben aviat al matí durant les dues primeres setmanes de setembre. S’utilitzen caixes de plàstic de 20 Kg.

Conservació en fred dels raïms durant 24 hores. Maceració pre-fermentativa en fred durant 6 hores. Fermentació controlada a 16ºC i posterior contacte amb les mares durant 3 mesos en dipòsit.

Vi blanc de color groc palla amb reflexes verdosos, brillant i transparent. En nas destaquen les aromes primàries del cupatge tradicional. La varietat macabeu dona la fruita cítrica i notes de pedra seca. Alhora la intensitat de la garnatxa blanca marca la fruita madura amb un fons vegetal de ginesta. En boca l’entrada és agradable amb bona estructura al paladar, deixant un record untuós i persistent.


EL CELLER ROIG PARALS

Està ubicat al centre de Mollet de Peralada i les vinyes al voltant del poble, algunes ja centenàries. Es treballen unes 14 ha. de les quals 10 són propietat de la família. Tenen especial cura de les parcel·les més antigues que daten del 1896, on hi ha plantada la varietat Carinyena o, com s'anomena a la zona, Samsó. Complementen els  vins negres amb els cepatges Cabernet i Merlot. Pel que fa a les varietats blanques tenen Muscat, Macabeu i Garnatxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario